preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dr. Ivan Merz Zagreb

Učenička zadruga

 

Od školske godine (2009./10.) u našoj školi djeluje učenička zadruga. Ideja vodilja prilikom osnivanja iste je bila da učenicima damo mogućnost da sami osmisle „proizvod“, isplaniraju njegovu izradu i potom ga „komercijaliziraju“. Cilj nije zarada već iskustvo, osjećaj stvaranja i poticanje kreativnosti . Još bolje smisao zadrugarstva opisan je u idućem citatu Davora Trstenjaka iz njegovog djela „Školski vrt“:

 

„Najbolje znanje i   spoznaje stječu se  radom, doživljajem   i iskustvom. Što   čovjek sam doživi i   proćuti to i najbolje spozna i upamti. Samo vlastitim produktivnim   radom, svojim   trudom i borbom   čovjek raste u  svojoj   unutrašnjosti.“

Još uvijek smo u povojima, ali imamo puno ambicija, ideja i entuzijazma.

Jedan od „projekata“ na kojemu radimo je „Zagrebačka kuharica“. Ovo je radni naziv i dozvolite nam još malo vremena da smislimo nešto maštovitije. No, kako da bilo, pozivamo i Vas da nam se svojim „zagrebačkim“ receptima pridružite u izradi naše kuharice. Ako ste ljubitelj fine klopice i spremni ste podijeliti svoj „tajni“ recept sa nama pošaljite ga zajedno sa fotografijama gotovog jela i popratnom pričom/anegdotom/legndom ili sl. sa zagrebačkih ulica na adresu: OŠ „Dr. Ivan Merz“ (ZA ZADRUGU), Račkoga 4, 10000 ZAGREB. A može i digitalno na: zadruga.hepicentar@gmail.com

 

Krenuli smo i sa probnim projektom u kojemu ćemo u našem susjedstvu po simboličnim cijenama nuditi usluge odnošenje starog papira, elektroničkog otpada, organskog otpada iz domaćinstva, stakla, odlaska u kupovinu i šetanje pasa. Uskoro bi u vašem poštanskom sandučiću trebao osvanuti letak sa više informacija o navedenim uslugama, a ako ne možete izdržati da saznate više obratite nam se na gore navedenu adresu.

 

Kako bi financirali projekte (jer nekako ćemo trebati tiskati našu kuharicu) dobrovoljno smo uplatili godišnje članarine, ali to će nam biti dostatno za možda 2 do 3 primjerka kuharice. Zato vas pozivamo da na Božićnom sajmu potražite naš štand i kupnjom majice ili dobrovoljnim prilogom pomognete ostvarivanju naših ciljeva.

Naravno – posjetite nas i sa svojim prijedlozima, komentarima i sugestijama koje bi voljeli čuti ili vidjeti u našem e-mail sandučiću.

 

  Članovi H-EPICENTRA                 

                                                                                     


E-DNEVNIK

Priloženi dokumenti:
e-D upute za roditelje.pdf

Zaštita djece na internetu

Priloženi dokumenti:
HAKOM Brosura.pdf

Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Naš YouTube kanal

Školski dokumenti
ARHIVA VIJESTI

Priloženi dokumenti:
PLAN NABAVE 2017VAZECI.xlsb

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Web novine MRAVEK

Video zapisi

Zdravstveni odgoj
Protokol - nasilje
Jelovnik

Priloženi dokumenti:
JELOVNIK1.doc

OCJENJIVANJE
Pravilnik o kućnom redu

CMS za škole logo
Osnovna škola Dr. Ivan Merz Zagreb / Račkoga 4, HR-10000 Zagreb / www.os-imerz-zg.skole.hr / ured@os-imerz-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju